csu-logo

Центар за стручно усавршавање Крушевац

29 септембра, 2023

Реализоване радионице са темом: „Плес писања – СТЕАМ за све!“

Example

Завршне вечери Европске ноћи истраживача, манифестације коју Центар за стручно усавршавање Крушевац – Научни клуб, организује у сарадњи са Центром за промоцију науке, реализоване су радионице са темом: „Плес писања – СТЕАМ за све!“.

 

Најмлађи полазници су у свет географије, биологије, роботике, физике и хемије ушли путујући методом „Плес писања“. Реч је иновативној методи којом се деца уводе у свет писања речи и представља комбинацију ритма и мелодије (свака тематска целина има своју мелодију уз коју се плеше), сензомоторике и психомоторике, различитих научних дисциплина, грубе и фине моторике, ума и емоција.

 

Учесници су имали избор од три тематске радионице („Шетња природом“, „Вулкан“ и „Робот“), а свака од њих започета је уводним разговором о одређеној теми, потом, следила је припрема грубе моторике уз музичку тему, плес и различите занимљиве игре и дискусије.

 

У завршном делу сусрета славило се учење кроз постављање продукта рада тематских подгрупа у простору у којем су се окупили сви учесници. Радионица је била намењена деци предшколског узраста, њиховим родитељима, или члановима породице (браћа, сестре, баке, деке), васпитачима, као и другим заинтересованим.

 

Реализаторке активности биле су: Далиборка Живковић, Биљана Недић, Александра Тепавчевић и Ивана Одовић, ПУ „Ната Вељковић“.

 

Друге вести научног клуба

21 маја, 2024

М3 више од игре у Научном клубу Крушевац

Научни клуб, Центра за стручно усавршавање Крушевац у оквиру манифеста...
Прочитајте

11 априла, 2024

Реализован пројекат: „Наш ваздух=наше биљке=наше здравље“

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Крушевац у сарадњи са Научни...
Прочитајте

27 фебруара, 2024

Реализован пројекат: „Gitara – Rock and Roll Ili nauka?“

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Крушевац у сарадњи са Научни...
Прочитајте