csu-logo

Центар за стручно усавршавање Крушевац

28 фебруара, 2023

Посета Научном клубу Крушевац ученика из Словеније

Example

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Крушевац, био је домаћин ученицима и наставницима Гимназија Крушевац и Цеље – Центер из Словеније.  Овом приликом реализована је радионица „Науку примени, планету озелени“. Реализаторке радионице биле су Катарина Перовић и Оливера Коларић.

 

Ова активност, део је размене између Словеније и Србије, одвија се у оквиру Еразмус+ пројекта и доприноси бољем разумевању проблема очувања животне средине и одрживог развоја, упознавању образовних система и култура двеју земаља.

 

Током шестодневног боравка у Србији за ученице из Цеља организован је богат и динамичан културни и образовни програм. У породичном смештају ученице су могле да стекну искуства и упознавају се са животом у Србији. Пратиле су редовну наставу, обишле знаменитости Крушевца, присуствовале програму поводом Дана матерњег језика, посетиле Фабрику воде у Мајдеву и Постројење за прераду отпадних вода у Крушевцу, као и у језичке и културолошке радионице у крушевачкој Гимназији.

 

Током једнодневног излета до Ниша посетиле су Медијану, Ћеле-кулу, тврђаву и Научно-технолошки парк, а Парламент ученика Гимназије организовао је и занимљив квиз о научним и културолошким темама којима је размена била посвећена.

 

Координаторке пројекта су професорке Александра Филиповић и Станислава Арсић из крушевачке Гимназије.

Друге вести научног клуба

30 маја, 2024

Реализоваон пројекат под називом:„Моравска Србија кроз историју и математику“

У оквиру Годишњег програма за 2023/2024. годину, Научни клуб при Центр...
Прочитајте

21 маја, 2024

М3 више од игре у Научном клубу Крушевац

Научни клуб, Центра за стручно усавршавање Крушевац у оквиру манифеста...
Прочитајте

11 априла, 2024

Реализован пројекат: „Наш ваздух=наше биљке=наше здравље“

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Крушевац у сарадњи са Научни...
Прочитајте