Radionica ''Deca- deci'' realizovana u OŠ ''Jovan Jovanović Zmaj''

U okviru realizacije Projekta ''Deca deci'', 21.03.2013. god, zaposleni Centra za stručno usavršavanje bili su gosti Radionice za doradu didaktičkog materijala za ''Inkluzivne radne kutije'' u Osnovnoj školi ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Kruševcu.


inkl2

Učešće u ovoj radionici uzeli su nastavnici koji su razvijali nove ideje za didaktičke materijale, učenici koji su uz podršku nastavnika tehničkog i informatičkog obrazovanja dovršili započete didaktičke matrijale, a u cilјu senzibilizacije vršnjaka i vršnjačke podrške slepoj i slabovidoj deci posebna pažnja je posvećena gostovanju Branka Jankovića i njegove mame.

Zajedničkim angažovanjem dovršena su didaktička sredstva za ''Inkluzivne radne kutije'' i tako dat doprinos u implementaciji inkluzivnog obrazovanja u njihovoj školi, podstićući vršnjačku podršku i volonterizam. Ova škola je jedna od škola čiji su nastavnici svojom kreativnošću dali doprinos samom sadržaju kutija, i širenju ideje podrške učenicima sa posebnim potrebama na svim nivoima i svim raspolživim snagama.

Centar kao inicijatora ove ideje čini posebno ponosnim što su stvoreni uslovi da u saradnji sa školama svaka ideja može biti realizovana, i da škole prepoznaju Centar kao iskrenog partnera u unapređivanju obrazovno – vaspitnog rada.

Dodatne informacije