U Čačku održan Sastanak Мreže RC/CSU Сrbije i radionica o inluziji

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, u četvrtak, 14. marta 2013. godine održan je sastanak Mreže Regionalnih centara Srbije.


cacak

Tema sastanka bila je dalja implementacija profesionalnog razvoja nastavnika, projekti sa zajedničim učešćem i konkurisanje kod evropskih pristupnih fondova, kao i povezivanje i saradnja sa Centrima za stručno usavršavanje nastavnika u Evropskim zemljama. Takođe, razmatrane su mogućnosti i načini održivosti Regionalnih centara i njihovo dalje finansiranje.

Prisutni su bili direktori i stručni saradnici Regionalnih centara iz Kragujevca, Kanjiže, Novog Pazara, Užica, Leskovca, Kikinde, Šapca, Smedereva i Niša, koordinator SDC iz Švajcarske Hugo Sager, kao i predstavnik Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Nevena Vraneš. Ispred CSU Kruševac, učešće na sastanku uzeo je direktor Nenad Stanojević.

Na Sastanku je prezentovan podatak da je u toku 2012. godine više od 36.000 prosvetnih radnika prošlo raznorazne obuke koje su održavane u Centrima koji su članovi Mreže RC/CSU Srbije.

Zaključeno je da Mreža RC/CSU Srbije predstavlja jednu relevantnu instituciju kada je u pitanju stručno usavršavanje prosvetnih radnika.

Dogovoreno je da se pored Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora, formiraju i timovi koji će planirati Strategiju razvoja Regionalnih centara do 2020. godine, po оdređenim oblastima.

Uporedo sa sastankom Mreže, realizovala se Radionica: „Inkluzivno obrazovanje-razumevanje i primena", kojoj su prisustvovali nastavnici, stručni saradnici i direktori. Radionicu je vodila koordinator iz Finske, Raisa Venalainen.

Dodatne informacije