Realizovane Diskusione grupe za predmete Građansko vaspitanje i Verska nastava

Centar za stručno usavršavanje na zahtev Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja sprovodi evaluativno istraživanje čiji je cilј unapređivanje nastave obaveznih izbornih predmeta (Građansko vaspitanje i Verska nastava) i razvoj kompetencija nastavnika koji ostvaruju navedena dva predmeta.


gv

Realizacija ovog istraživanja sprovodi se kroz realizaciju Diskusionih grupa za nastavnike Građanskog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama i po istom principu za nastavnike Verske nastave.

Predmet diskusionih grupa su: Učešće nastavnika građanskog vaspitanja i verske nastave u evaluativnom istraživanju „Unapređivanje verske nastave i razvoj kompetencija nastavnika verske nastave".


vn

Cilj diskusionih grupa jeste prikuplјanje podataka, predloga, sugestija i primera dobre prakse od značaja za razvoj ova dva predmeta. Drugi cilј istraživanja je ispitivanje potreba nastavnika u domenu stručnog usavršavanja i razvoja profesionalnih kompetencija.

Realizatori diskosionih grupa su bili:

  • Jelena Nedeljković- "ZVKOV", za predmet Građansko vaspitanje
  • Radomir Marjanović – "VII beogradska gimnazija", za predmet Verska nastava

Dodatne informacije