Radionica pod nazivom "Train The Trainer"

U Regionalnom centru Niš, okupio se veliki broj realizatora i koordinatora akreditovanih programa, iz cele Srbije, kako bi prisustvovali jedinstvenoj radionici pod nazivom "Train The Trainer". Po prvi put u Srbiji, stručnjaci iz Research Development Centra ATEE (iz Holandije, Švedske, Škotske, Hrvatske i Slovenije) radili su sa najboljim srpskim autorima i trenerima, što bi trebalo da dovede do još boljih i kvalitetnijih akreditovanih programa, kao i do savremenijeg rada naših trenera.

Ovom radionicom završeni su višednevni susreti evropskih i srpskih stručnjaka iz oblasti stručnog usavršavanja nastavnika, čiji je domaćin ove godine bio RC Niš. Predsednica ATEE-RDC Brigita Žarkovič - Adlešič (SLO) predstavila je evropsku asocijaciju ATEE i posebnu grupu RDC. Nakon toga prezentacijom "Trendovi u učenju" predstavio se gost iz Holandije Jaap van Lakerveld, a pregled rezultata projekta "CLIMATE" dala je gošća iz Švedske Asa Morberg.

Paralelne radionice, vodili su članovi RDC-a: dr Asa Morberg i dr Ulla Lindgren iz Švedske, dr David McMurtry iz Velike Britanije, Sanja Milović iz Hrvatske, Koos Koopman i Jaap van Lakerveld iz Holandije i Brigita Žarkovič Adlešič iz Slovenije.
Na workshop-u "Profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju - Novi edukatori za kompleksne izazove", prisustvovali su predstavnici RC i CSU. Održana je radionica na kojoj je diskutovano o radu i budućnosti centara i razmenjivana iskustva i ideje sa članovima RDC-a.
Ceo događaj je organizovan vrlo profesionalno i na visokom nivou.

Dodatne informacije