Promocija CSU Kruševac na Međunarodnom sajmu knjiga

U okviru ovogodišnjeg Sajma knjiga, u periodu od 23 do 30. Oktobra 2022. godine, paralelno se održao Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, gde je u Hali 2a, na posebnom delu štanda Centra za promociju nauke namenjenom Naučnim klubovima iz cele Srbije, promociju svoje delatnosti imao i Centar za stručno usavršavanje Kruševac. Sreda je na sajmu predviđena za organizovane posete škola, te je ovu priliku CSU Kruševac iskoristio da brojnim posetiocima sajma predstavi akreditovane programe stalnog stručnog usavršavanja koje je odobrio Zavod za unaređivanje obrazovanja i vaspitanja.

saj1

U predviđenih sat vremena Centar za stručno usavršavanje Kruševac organizovao je niz naučno popularnih sadržaja, ali druge aktivnosti formalnog i neformalnog obrazovanja:

  • Interaktivne radionice iz oblasti STEM nauka „Tajno pismo", realizatorke Katarina Perović i Olivera Kolarić;
  • Predstavlјanje monografije „Akciona istraživanja u funkciji razvijanja kompetencija vaspitača" Daliborka Živković;
  • Prezentacija Erazmus+ projekta: „Kritički mislim i cenim različitosti" koordinatorka projekta Svetlana Aleksić;
  • Aktivnost lingvističke sekcije „Kako negujemo srpski jezik" Dušica Dobrodolac i učenici Gimnazije Kruševac

saj2

Raznovrsne i dinamične aktivnosti su okupile veliki broj učesnika i posetilaca štanda.Tokom trajanja Međunarodnog sajma knjiga, na štandu CPN-a površine 190 kvadratnih metara, izloženo je bilo preko 1000 publikacija naučnoistraživačkih organizacija iz Srbije. Neka od novih izdanja naći će se u biblioteci Naučnog kluba Kruševac. Organizovano je čitav niz promocija i razgovora o temama iz raznovrsnih naučnih oblasti i tribina. Takođe, predstavljeni su određeni Projekti u okviru kategorije promocije nauke u naučnim klubovima, koji su dobili podršku CPN-a.

saj3

Kao i svake godine na štandu CPN-a, KOBSON je okupio bibliotekare iz naučnih institucija i, posebno za ovu priliku, omogućio svim posetiocima štanda da pretražuju naučne radove najznačajnijih svetskih baza naučnih publikacija.

Dodatne informacije