Realizovan okrugli sto pod nazivom: „Rastemo uz Erazmus+ projekte"

U okviru Erazmus dana 2022, 13.oktobra u Centru za stručno usavršavanje Kruševac, u organizaciji Muzičke škole „Stevan Hristić" Kruševac i Prve tehničke škola Kruševac realizovan je okrugli sto pod nazivom: „Rastemo uz Erazmus+ projekte".

Ovo prilika iskorištena je da se javnost upozna nešto više o Erazmus + projektima. Škole, organizatori događaja, predstavile su svoje Erazmus +projekte, a svoja iskustva podelili su i predstavnici drugih škola iz grada Kruševca koje su takođe učestvovale u Erazmus + programu.

er1

Na početku skupa putem video linka prisutnima se obratila Milica Pupovac, savetnica za projekte u oblasti opšteg, srednje stručnog i obrazovanja odraslih u Tempus fondaciji. Ona je govorila o načinima i putevima kako da se učetvuje u budućim Erazmus + projektima. Potom, u svojstvu organizatora prisutne su pozdravili Bratislav Pešić, direktor Prve tehničke škola Kruševac i Aleksandar Todorović, direktor Muzičke škole „Stevan Hristić" Kruševac, koji su istakli pozitivno iskustvo učešća u projektu i pozvali prisutne da se aktivnije uključe u dalje pozve Tempus fondacije.

er2

Nakon toga prezentovani su sami projekti škola:

  • Prezentacija Erazmus + projekta Muzičke škole „Stevan Hristić" : „Violence - No,thanks!", „Kritički mislim i cenim različitosti", Svetlana Aleksić, koordinatorka projekta
  • Prezentacija Erazmus + projekta Prve tehničke škole: „Pripreme za stručnu maturu" i „Digital Learning Paths", Zorica Filipović, koordinatorka projekta
  • Uticaj Erazmus + projekata na razvoj ustanove i pojedinaca, Predstavnici – ce škola učesnica u Erazmus + projektima: pored škola organizatora još i Gimnazija Kruševac, OŠ"Strahinja Popović" Dvorane, OŠ"Jovan Popović" Kruševac, OŠ" Nada Popović" Kruševac.

Koordinatorke projekta bile su: Svetlana Aleksić, Muzička škola „Stevan Hristić" Kruševac i Zorica Filipović, Prva tehnička škola Kruševac.

Dodatne informacije