Realizovana manifestacija Maj mesec matematike

U okviru manifestacije Maj mesec matematike, u periodu od 24 do 28.05.2021. godine Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac organizovao je niz aktivnosti koje promovišu i popularišu ovu naučnu disciplinu.

mmm1

Ovogodišnja tema: "Formula umetnosti" inspirisala je učenike i nastavnike kruševačkih osnovnih škola da nam svojim kreacijama, na jedan dopadljiv način približe matematiku, da je izmeste iz konteksta suvoparne teorije u jedno novo, umetničko okruženje.

mmm2

Gledajući očima posmatrača, kroz prizmu raznolikosti, posetioci Naučnog kluba su doživeli novo bogato iskustvo putem Izložbe: "Matematika i priroda" i online radionice: "Zlatni presek". Radove učenika možete pogledti na sledećem linku.

Učenici OŠ "Jovan Popović" i OŠ "Dositej Obradović" matematičkom šetnjom i radionicom: "Rozeta očima matematike", otkrivali su fenomen, arhitektonsko obeležje našeg kraja, koje čvrsto stoji kao otisak u vremenu i oplemenjuje kulturno-istorijko nasleđe.

mmm
 
Radionica: "Mnogouglovi u arapskoj umetnosti" kojoj su su prisustvovali učenici OŠ "Jovan Popović" i OŠ "Dositej Obradović" predstavila je u punom koloritu arapsku primenjenu umetnost.

Radionice je realizovala Katarina Perović, profesorka matematike.

Dodatne informacije