Realizovane projektne aktivnosti iz oblasti hemije

Naučni klub Kruševac pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac je 15.04.2021. godine u okviru projekta „Hemija – svuda oko nas” realizovao dve radionice pod nazivom:

  • „Budi forenzičar na dan“ i
  • „Napravi model uređaja za gašenje požara“.

Ove radionice su namenjene učenicima sedmog i osmog razreda.

hem2

U okviru radionice: „Budi forenzičar na dan“ učenici se upoznaju sa osnovama forenzike i izvode eksperiment koji se odnosi na izolovanje DNK iz voća.

Radionica: „Napravi model uređaja za gašenje požara“ obuhvata upoznavanje učenika sa hemijskom osnovom požara i reakcijom sagorevanja. Učenici izvode eksperiment koji se odnosi na pravljenje modela uređaja za gašenje požara.

hem1

Zbog trenutne epidemiološke situacije, a radi očuvanja zdravlja učenika, radionice su se realizovale putem zasebnog digitalnog kanala i dostupne su za gledanje putem ovog linka.

Glavni cilj projekta „Hemija – svuda oko nas” je povećanje hemijske pismenosti kod učenika sedmog i osmog rareda kao i promocija i popularizacija hemije kao nauke.

Projekat se realizuje pod pokrovitelјstvom Centra za promociju nauke i Naučnog kluba pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac. Realizatorka projekta je Sandra Tomić, profesor hemije.

Dodatne informacije