Održan sastanak vezan za realizaciju projekta: "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa"

U Centru za stručno usavršavanje 24.02.2021. godine je održan sastanak vezan za realizaciju projekta: "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa" koji grad Kruševac sprovodi u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ). Ovaj projekat se realizuje u okviru Programa: "Zajedno za zajednicu" koji podrazumeva radno angažovanje Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u cilјu ublažavanja negativnih posledica pandemije COVID 19 na njihov socio – ekonomski status, sa elementima razvoja celokupne zajednice.

inkl

Ukupan broj lica koja će biti uklјučena u Program "Zajedno za zajednicu" je 35. Izabrana lica će biti radno angažovana četiri meseca u periodu od aprila do avgusta 2021. godine. Cilјna grupa Programa su Romi i Romkinje i druge marginalizovane grupe (dugotrajno nezaposlene osobe, žene žrtve nasilјa, samohrane majke, mladi, osobe sa invaliditetom, itd.), starije od 18 godina, bez obzira na nivo obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED-a), Gradske uprave grada Kruševca, Privredne komore Kruševac, predstavnici javnih ustanova i preduzeća i predstavnici civilnog i privatnog sektora.

Dodatne informacije