Održane radionice za izradu Lokalnog akcionog plana

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 08 i 09.09.2020. godine u organizaciji Odelјenja za društvene delatnosti Gradske uprave Kruševac održane su radionice za izradu Lokalnog akcionog plana za socijalno uklјučivanje Roma i Romkinja. Rad je organizovan u okviru tematskih celina: obrazovanje, zdravstvo, zapošlјavanje, stanovanje i socijalna zaštita.

IMG 20200

Radionice se sprovode u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, u okviru Programa "Podrška Evropske unije inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma" koji finansira Evropska unija koji se odnosi na pružanje ekspertske podrške za oblasti strateškog planiranja, programskog budžetiranja i inkluzije Roma i vođstva kroz celokupan proces izrade lokalnih akcionih planova za socijalno uklјučivanje Roma i Romkinja.

Realizatori radionica su: Ljiljana Josić, ekspert za izradu lokalnog akcionog plana, Tibor Domonkoš, stručni saradnik vezan za izradu programskog budžeta uz prisustvovo članova Radne grupe Gradske uprave Kruševac.

Dodatne informacije