Realizovan Lingvistički čas

U Naučnom klubu pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac 29.11.2019. godine Lingvistička sekcija Gimnazije Kruševac, koju vode  prof. mr Dušica Dobrodolac i prof. Stanislava Arsić realizovala je Lingvistički čas. Polaznici časa bili su učenici osmog razreda kruševačkih škola koje zanimaju jezičke zanimlјivosti i savremene nedoumice.

lig

Prvi deo časa vodile su učenice 2/1, filološkog odelјenja koje su kroz najčešće jezičke i pravopisne greške, podsetile na neophodnost poštovanja norme standardnog srpskog jezika. Primerima najčešćih pravopisnih grešaka i interaktivni pristup osveženo je znanje o pravopisnoj normi.

Drugi deo časa vodili su učenice 3/1. Predstavlјanjem Istraživačke stanice Petnica, istraživačkim projektima iz oblasti leksikologije, ali i podsećanjem na početke naše pismenosti, delo Ćirila i Metodija.

Učenici osmog razreda iz osnovnih škola "Nade Popović" i "Jovana Popovića", pokazali su odlično znanje i aktivno su učestvovali u realizaciji časa. Ovaj čas je iskorišten da polaznici dobiju osnove informacije o smerovima koje upisuje Gimnazija Kruševac.

Dodatne informacije