Otvoren Dečiji naučni festival - "Sa naukom na ti"

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac - Naučnom klubu 25.11.2019. god. realizovale su se radionice u okviru projekta "Dečiji naučni festival - Sa naukom na ti". Projekat Dečiji naučni festival "Sa naukom na ti" ima za zadatak popularizaciju nauke kod dece uzrasta predškolskog i osnovnoškolskog i da se deca na zanimlјiv i interaktivan način upoznaju sa svetom nauke kroz igru, interaktivne radionice, predavanja i demonstracije.

77110451

Nosilac aktivnosti projekta je Udruženje biologa Kruševac sa autorom i koordinatorom projekta prof. biologije Oliverom Kolarić a pokrovitelј budžetski fond Grada Kruševca kroz Lokalni akcioni plan za decu "Kruševac po meri dece". Partneri na projektu su Centar za stručno usavršavanje Kruševac– Naučni klub Kruševac, OŠ "Jovan Popović", OŠ "Strahinja Popović" i PU "Nata Velјković".

Današnje radionice: "Igre misli" i "Progovori da vidim ko si" realizovane su za učenike osnovnih kruševačkih škola. Realizatorke radionica bile su Olivera Kolarić, Danijela Valјarević, Sanja Mladenović, Lidija Bjelica i Marina Lazarević sa učenicima Mionom Petrović i Velјkom Kosjerom.

76925186

Uporedo sa radionicama u Naučnom klubu realizovana je radionica "Tajne zelenog solitera" za predškolce u OŠ "Jovan Popović". Realizatorke su bile Sanja Matijašević Ćirić i Daliborka Živković.

76756910

Učenici su pored radionica imali priliku i da vide izložbu Astronomskog udruženja Eureka "Iznad i još više". Izložba "Above and Beyond" je izložba koja je organizovana povodom 100 godina od nastanka MAU. Na izložbi su prikazani svi rezultati razvoja astronomije u ovom periodu koji sh postignuti.

Dodatne informacije