Realizovan seminar pod nazivom: "Project work in ELT"

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 27.08.2019. godine u organizaciji Pearson Srbija i Akronolo realizovan je seminar pod nazivom: "Project work in ELT".

Seminar je organizovan u okviru dve tematske celine:

  • "Projects without Pain"
  • "Culture and Language - There’s More to it than Red Buses and Five O’clock Tea!"

IMG 20190827

Sledeći instrukcije Ministarstva prosvete vezane za "Projektnu nastavu" mnogi nastavnici ostali su u nedoumici kako će se njena implementacija u praktičnom smislu odraziti na rad u učionici. Upravo ovo praktično predavanje ima za cilj da se pozabavi ovim problemima. Između ostalog predavanje se bavi odgovorima na pitanja:

  • Šta se podrazumeva pod Projektom
  • Kakva može biti korist od projekta
  • Kako da upravljamo i pratimo projekat u nastavi
  • Gde da nabavimo pogodan materijal za projekat, i na kraju
  • Na koje načine je moguće prevazići poteškoće tokom korišćenja projekta

Ova sesija je ilustrovana materijalima sa prethodnih Pearsonovih kurseva.

Druga sesija se bavi značajem izučavanja kulture za jezik koji se izučava.

Realizator seminara bio je Rob Dean, koji je nezavisni internacionalni trener za nastavnike i akademski konsultant. Njegovo bogato iskustvo ogleda se u razvoju kurseva namenjenih različitim kategorijama, od početnika do odraslih, uključujući pripremu za polaganje ispita i nastavu za biznis i profesionalne korisnike. Njegova predavanja koja su posećena širom sveta prati inovativan pristup i metodologija posredstvom postojeće informatičke tehnologije i web servisa i učenje zasnovano na kulturi, upotrebi jezika i rešavanju zadataka.

Učesnici seminara bili su: nastavnici engleskog jezika u osnovnoj školi, gimnaziji, srednjoj stručnoj školi i umetničkoj školi iz Rasinskog okruga.

Dodatne informacije