Održana obuka pod nazivom: “Ostvarivanje prihoda u poljoprivredi”

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 05.07.2019. godine održana je obuka: “Ostvarivanje prihoda u poljoprivredi” namenjena socijalno ugroženim porodicama na području Grada Kruševca kojima je u okviru projketa: „Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalanim zajednicama u Srbiji“ donirano 25 plastenika. Projekat u Srbiji sprovodi Nemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) u saradnji sa Gradom Kruševcom.

asb

Ovom prilikom svečano su potpisani ugovori za doniranje plastenika i poljoprivrednih alata, između predstavnika nevladine organizacije ASB, grada Kruševca i korisnika koji su izabrani da dobiju pomoć u vidu ekonomski grantova. Ispred Grada Kruševca potpisivanju je prisustvovala zamenica gradonačelnika Vesna Lazarević.  

Ovi treninzi i ekonomski grantovi za korisnike su organizovani i donirani u okviru projekta „Podrška interno raseljenim licima i povratnicima u četiri jedinice lokalne samouprave u Srbiji kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja i mera ekonomske održivosti“, koji implementira Arbeiter Samariter Bund (ASB) u saradnji sa gradom Kruševcem.

Projekat se sprovodi u četiri opštine (Kruševac, Aranđelovac, Ub i Ćićevac), a finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika“ i za cilj ima nalaženju trajnog, adekvatnog stambenog rešenja i mera ekonomske održivosti.

Dodatne informacije