Realizovan seminar sa temom: „Dramsko vaspitanje u prevenciji vršanjčkog nasilјa"

Centar za stručno usavršavanje Kruševac 09.03.2019. godine organizovao je dvodnevni seminar sa temom: „Dramsko vaspitanje u prevenciji vršanjčkog nasilјa" za potrebe realizacije planova stručnog usavršavanja Udruženja vaspitača "Jefimija". Opšti cilјevi seminara usmereni su na jačanje postojećih i izgrađivanje novih kompetencija vaspitača, učitelјa i nastavnika za rad na prevenciji vršnjačkog nasilјa primenom metoda i tehnika dramskog vaspitanja.

DSCN2050

Specifični cilјevi su:

  • Izgrađivanje znanja o specifičnim karakteristikama i oblicima vršnjačkog nasilјa i tipičnim profilima učesnika u vršnjačkom nasilјu.
  • Razvijanje veština primene metoda i tehnika dramskog vaspitanja u dijagnostifikovanju vršnjačkog nasilјa, u prepoznavanju manifestacija različitih oblika i zaštite od diskriminacije i vršnjačkog nasilјa (metodička procena oblika, profila učesnika i zaštite od nasilјa).
  • Orijentisanje vaspitača, učitelјa i nastavnika ka metodičkim pitanjima dramskog vaspitanja kroz prizmu vrednosti značajnih za prevenciju nasilјa, zlostavlјanja i zanemarivanja vršnjačkih grupa.
  •  Podizanje svesti o značaju ravnopravnosti i tolerancije na različitosti i promocija pozitivnih stavova o negovanju kulture lјudskih prava u vaspitanju i obrazovanju.

Realizatori seminara su Zorica Duković, Slavica Pavličević i Nevena Stanisavlјević.

Dodatne informacije