Održan sastanak Mreže RC/CSU Srbije i Centra za promociju nauke

U prostorijama Mejkers spejs-a Naučnog kluba Beograd 07.03.2019. godine održan je sastanak Mreže RC/CSU Srbije i Centra za promociju nauke. Mejkers spejs (eng. maker’s space) kao radni prostor otvoren za čitavu zajednicu, u kom se uči, istražuje, konstruiše, koriste se alati i deli znanje iz naučno-tehnoloških oblasti, ali i umetničkih projekata u vezi sa naukom, pokazao se idelanim za dogovaranje budućih aktivnosti.

cpn

Sa prolećem na mapu matematičke mape Srbije vraća se naučnopopularna manifestacija „Maj mesec matematike“, koju Centar za stručno usaveršavanje sprovodi u saradnji sa svim školama sa teritorije grada Kruševca, uz podršku CPN i Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti. Centar za promociju nauke je raspisao konkurs, koji traje do 25. marta, za primere dobre prakse kada je reč o popularizaciji matematike.

m3

Jedna od tema sastanka bila je vezana za predstojeći Javni poziv za podnošenje prijava za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke u 2019. godine. CPN raspisuje ovaj poziv svake godine sa ciljem podizanja nivoa naučne pismenosti i širenja naučne kulture sprovodeći postupak decentralizacije promocije i popularizacije nauke na teritoriji Republike Srbije.

Sastanak je završen sa dogovorom oko aktivnosti za Evropsku noć istraživača, događaju posvećenom popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

Sastanak je vodila rukovodilac sektora za programske aktivnosti dr Tanja Adnađević. Centar za stručno usavršavanje Kruševac je predstavljao direktor Nenad Stanojević.

Dodatne informacije