Obeležen Dan energetske efikasnosti

Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac, tradicionalno svake godine 05. marta obeležava Svetski dan energetske efikasnosti. Manifestaciju koja ove godine nosi naziv Dani energetske efikasnosti 2019 - „Igraj za energiju“ otvorila je Olivera Drenovac, pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku uz prisustvo učenika i nastavnika osnovnih škola: "Brana Pavlović", "Jovan Popović", "Strahinja Popović" i "Vuk Karadžić".

DSCN1995

Tema manifestacije Dani energetske efikasnosti 2019 - „Igraj za energiju“ je energetska efikasnost u zgradama koje su odgovorne za preko 40% ukupne potrošnje energije, te u zgradarstvu leži najveći potencijal energetskih ušteda. Učenici će naučiti kroz interaktivne radionice i predavanja o merama energetske efikasnosti koje uklјučuju čitav niz mogućnosti ušteda toplotne i električne energije uz primenu obnovlјivih izvora energije, gde god je to funkcionalno moguće i ekonomski opravdano.

DSCN2002

Organizator manifestacije Dani energetske efikasnosti 2019 - „Igraj za energiju“ je Grad Kruševac, Radna grupa za ekološko obrazovanje Grada Kruševac, Centar za stručno usavršavanje Kruševac, Kancelarija za zaštitu životne sredine Kruševac a pokrovitelјi manifestacije Ministarstvo za energetiku i rudarstvo Republike Srbije i Nemačka organizacija GIZ .

Predviđeno je da učenici i nastavnici iz osamnaest osnovnih kruševačkih škola, tokom cele nedelje po planiranoj dinamici uzmu učešće u interaktivnim radionicama i naučnim predavanjima. Realizatori radionica su ekokoordinatori kruševačkih škola, a koordinator aktivnosti je Olivera Kolarić, prof. biologije.

Dodatne informacije