Održana redovna sednica Skupštine "Mreže RC i CSU Srbije"

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu, 31.01.2019. god. održana je redovna sednica Skupštine "Mreže RC i CSU Srbije". Ovom prilikom podnet je izveštaj o radu Skupštini. Tokom ove tačke dnevnog reda vođena je debata. Izvestilac je bila Predsednik Skupštine, direktorka CSU Kragujevac Zorica Nikolić.

mreza1

Glavna tema Skupštine bila je vezana sa statutarna pitanja, gde je na predlog stručnih saradnika zaposlenih u Centrima za profesionalni razvoj jednoglasno doneta odluka o proširenju članova Upravnog odbora. Tom prilikom izglasani su sledeći predloženi kandidati:

  • Iz redova direktora u Upravni odbor primljeni su Nenad Stanojević, direktor CSU Kruševac i Milena Vičević, direktorka CSU Užice,
  • dok, stručne saradnike u Upravnom odboru zastupaju Vladimir Sredojević iz CSU Kragujevac i Anka Ivanović iz CSU Leskovac.

mreza3

Tokom trajanja Skupštine izneti su brojni predlozi koji bi trebalo da omoguće efikasniju administraciju vezanu za proces izveštavanja o održanim seminarima, koji se dostavljaja ZUOV, gde je postupak unosa dokumentacije prebačen na moderatore. Akcenat je stavljen na rešavanje problema ličnih podataka korisnika, zbog kojih se otežava unos u Bazu stručnog usavršavanja, a jedan od predloga je izneo Bogdan Dramićanin, stručni saradnik u CSU Kruševac, a to je da se omogući moderatorima u Centrima da sa servera ZUOV generišu sve vrste izveštaja koje su im neophodni za analizu i izradu strategijskih dokumenata.

mreza2 

Skupština je konstatovala prijem u članstvo novog predstavnika centara, Centra za obrazovanje i razvoj „Mionica“. Po završetku Skupštine, održan je kraći sastanak novoformiranog Upravnog odbora.

Skupštinom je predsedavala Predsednik Skupštine, direktorka CSU Kragujevac Zorica Nikolić, a ispred CSU Kruševac na Skupštini su aktivno učestvovali direktor Nenad Stanojević i Bogdan Dramićanin, stručni saradnik.

Dodatne informacije