Održan sastanak Društva pedagoga i psihologa Rasinskog okruga

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 23.01.2019. godine u organizaciji Društva pedagoga i psihologa održan je Sastanak na kome su prisustvovali pedagozi i psiholozi iz osnovnih i srednjih škola Rasinskog okruga. Sastanak je zakazan sa sledećim dnevnim redom:

  • Procena ostvarenosti  standarda i indikatora kvaliteta rada škole za oblast Nastava i učenje od strane pedagoga i psihologa   
  • Prezentacija Erazmus + projekta  Muzičke škole “Stevan Hristić”
  • Prezentacija treće konferencije Mreže RC i CSU Srbije : Aktuelnosti u obrazovnom sistemu Republike Srbije

U okviru predviđenih tema, na sastanku se diskutovalo o primeni Pravilnika o standardima kvaliteta rada škole, tj. proceni ostvarenosti standarda i indikatora kvaliteta u oblasti “Nastava i učenje”, prilikom posete časovima od strane pedagoga i psihologa.

DSCN1885

Svetlana Aleksić, psiholog i koordinatorka projekta, prisutnima je prezentovala projekat Erazmus + koji se realizuje u Muzičkoj školi “Stevan Hristić” pod nazivom “Muzička škola u novoj dimenziji obrazovanja”. Predstavljeni su ciljevi projekta, planirane aktivnosti, realizovane mobilnosti – strukturalni kurs o liderstvu i preduzetništvu u Bolonji i senka na poslu u školi “Štefan Lučijano” u Botošanima (Rumunija); prikazan je i kratak film o ovim aktivnostima, a predstavljene su i ostale planirane diseminacione aktivnosti.

Na sastanku je predsednica Društva, Svetlana Aleksić prikazala prezentacije sa treće konferencije Mreže RC i CSU Srbije: Aktuelnosti u obrazovnom sistemu Republike Srbije.

Dodatne informacije