Otvorena manifestacija: „Maj mesec matematike“

Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac u periodu od 09-31.05.2018. godine, organizuje manifestaciju „Maj mesec matematike“ u okviru koje će biti realizovano niz aktivnosti namenjenih učenicima i nastavnicima kruševačkih škola.

mat

Ova godina biće obeležena izložbom i interaktivnim radionicama sa temom: „Matematika i priroda“, koje obuhvataju naučna predavanja u korelaciji biologije i matematike sa brojnim ogledima namenjenih učenicima starijih razreda osnovnih škola.

"Svet u kome živimo pun je obrazaca koji se mogu opisati uz pomoć matematike. Duga na nebu, rečni meandri, senke u prostoru, paukova mreža, saće, šare na životinjkom krznu, samo su neke od prirodnih pojava u kojima se pronalaze matematički principi. Matematika je svuda oko nas i sve je broj. "

mat1

Koordinator i jedna od realizatora je prof. biologije Olivera Kolarić, a ostali realizatori ovih aktivnosti su: prof. biologije Bilјana Jovanović Popović, prof. biologije Vesna Živković, prof. razredne nastave Zorica Jovanović, prof. TIO Marina Lazarević i prof. matematike Nevena Đurić.

Današnjem otvaranju manifestacije prisustvovali su učenici i nastavnici iz OŠ "Brana Pavlović" i OŠ "Žabare".

Dodatne informacije