Sastanak direktora osnovnih i srednjih škola, profesora računarstva i informatike

U Centru za stručno usavršavanje u Kruševcu, održan je 24.08.2013. god. sastanak direktora osnovnih i srednjih škola, kao i profesora računarstva i informatike. 


 DSCN7983

Tema sastanka je bilo međunarodno priznato takmičenje "Dabar". Takmičenje "Dabar" u Kruševac stiže pod inicijativom direktora osnovne škole "Dragomir Marković" i njenog bivšeg učenika, sadašnjeg studenta na Univerzitetu u Ljubljani, Milutina Spasića.

Na sastanku je bila delegacija iz Slovenije, koju su činili: Prof. dr. Andrej Brodnik, Nataša Kristan, Dean Gostiša i Milutin Spasić, koja je održala predavanje o samom takmičenju i značaju istog te kruševačkim nastavnicima prenela potrebno znanje o organizaciji i izvodjenju samog takmičenja.

U želji da mladi Kruševca i cele Srbije prošire svoje znanje iz računarstva i informatike, Slovenija je kruševačkim đacima obezbedila i sistem na kome će se takmičenje izvoditi kao i svu potrebnu administrativnu pomoć.

Ove godine je planirano probno takmičenje za učenike kruševačkih osnovnih i srednjih škola, dok se za sledeću godinu planira i zvanično uključivanje Srbije u grupu aktivnih članica i izvodjenje takmičenja na nivou cele Srbije.

Pozivamo sve osnovne i srednje škole u Srbiji, koje žele da se i njihovi đaci takmiče, da kontaktiraju Centar za stručno usavršavanje u Kruševcu.

Dodatne informacije