Prvih šet meseci rada!

dirsetmProšlo je šest meseci od početka poslovanja Centra i to baš u vreme ove, kako je svi nazivaju, svetske ekonomske krize. Uprkos poteškoćama u finansiranju, problemima sa razumevanjem uloge ustanove u društvu, teškim počecima saradnje sa strukovnim udruženjima i svim zainteresovanim grupama, ostvarili smo zapažene rezultate. Veoma brzo smo našli zajedničke interese sa svim partnerima i sinergijom sa istim prebrodili porođajne tegobe i napravili prve korake.

I sada, šest meseci kasnije, Centar stabilno korača trasom koja zove stučno usavršavanje. Za ovo vreme je u Centru održano 40 seminara stručnog usavršavanja i brojne aktivnosti iz oblasti obrazovanja koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta rada i života u školama. Centar je finasijski podržao akreditaciju određenog broja autora seminara sa teritorije Kruševca i samim tim uticao da se seminari u 2011-2012 godini biraju na osnovu potreba a ne na osnovu ponude.

Dokazali smo da smo evropska ustanova u srcu Srbije koja se jasno bori za interese svog regiona, za dekoncentraciju, za bolju budućnost i položaj prosvete u Srbiji.

Direktor Centra za stručno usavršavanje,

Dejan Stevanović

Dodatne informacije