Organizovano svečano uručenje nagrada za najbolјe učesnike Svetosavskog literarnog konkursa

U želјi da podstakne očuvanje jezika, državnosti, tradicije i prošlosti, Centar za stručno usavršavanje Kruševac u saradnji sa Podružnicom društva profesora srpskog jezika i književnosti Rasinskog okruga tradicionalno svake godine raspisuje poziv za Svetosavski literarni konkurs namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola grada Kruševca. Tim povodom je u Centru za stručno usavršavanje Kruševac 28.01.2022. godine organizovano svečano uručenje nagrada za najbolјe učesnike.

1643622589909

U prisustvu zamenika gradonačelnika, Aleksandra Jovanovića, pomoćnice gradonačelnika za društvene delatnosti, Jelene Todorović, narodnih poslanika Nevene Đurić i Zorana Tomića, učenika, njihovih roditelјa, predmetnih nastavnika i članova komisije, obratio se direktor Centra za stručno usavršavanje Kruševac Nikola Džugurdić. Ovom prilikom izrazio je zahvalnost učenicima za učešće na konkursu, apostrofirajući plodnu saradnju sa Podružnicom društva, bez koje sam konkurs ne bi bio realizovan na ovako visokom nivou. Brojnost prispelih radova govori u prilog ovoj činjenici, kao i same teme koje su bile dovolјna inspiracija učenicima da budu kreativni u svom literarnom stvaralaštvu.

Dušica Dobrodolac, predsednik komisije zahvalila se svima na učešću i apostrofirala posebno predmetne nastavnike koji su na pravi način dali usmerenja učenicima. U inspirativnom govoru istakla je ulogu Centra za stručno usavršavanje Kruševac u negovanju jezika i pisma, onih kulturnih vrednosti koje prate put svetosavlјa.

Zatim se pristupilo dodeli nagrada najbolјim učenicima.

Nagradu su osvojili u kategoriji osnovnih škola:

  • Vera Velјković, OŠ "Jovan Popović", Kruševac, za osvojeno I mesto
  • Nana Ristić, OŠ "Jovan Popović", Kruševac, za osvojeno II mesto
  • Lenka Mijajlović, OŠ "Rade Dodić" Milutovac, za osvojeno III mesto

Pohvalu za izuzetan poetski rad dobila je:

  • Maša Miljković, OŠ "Vuk Karadžić", Kruševac.

u kategoriji srednjih škola:

  • Zorana Milanović, Hemijsko-tehnološka škola, Kruševac, za osvojeno I mesto
  • Emilija Zdravković, Gimnazija, Kruševac, za osvojeno II mesto
  • Đorđe Ilić, Medicinska škola, Kruševac, za osvojeno III mesto

Pohvalu za izuzetan poetski rad dobila je:

  • Bojana Filipović, Medicinska škola, Kruševac.

Prvonagrađeni učenici iz obe kategorije pročitali su svoje radove. 

Dodatne informacije