Realizovana radionica o primeni Oksfordskog modela debatovanja

U Naučnom klubu pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac 19.02.2021. godine realizovana je radionica o primeni Oksfordskog modela debatovanja u nastavi STEM predmeta. Obuka je prevashodno namenjena profesorima srednjih škola tj. profesorima prirodnih i tehničkih nauka, a realizuje se u okviru međunarodnog projekta Odyssey (Erasmus + KA2).

Odyssey

Cilj projekta Odyssey jeste da razvije veštine argumentacije i poveća interesovanje za predmete iz oblasti prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva i matematike kod mladih uzrasta između 13 i 19 godina kroz organizovanje debatnih takmičenja na teme iz naučnih oblasti, a kao jedan od glavnih zadataka je i povezivanje naučne zajednice, nastavnika i učenika.

U ovom projektu koji je počeo u oktobru 2018 i traje do marta 2021. godine, učestvuju partneri iz četiri države: Institut za geofiziku Poljske akademije nauka (Poljska), Centar za promociju nauke (Srbija), Centar za otkrivanje energije (Estonija) i Helenski institut za proučavanje retorike i komunikacije (Grčka). Projektom Odyssey rukovodi partner iz Poljske, a koordinator u Srbiji je Centar za promociju nauke.

Realizatori radionice bili su: Ivan Umeljić - nacionalni koordinator projekta i Maja Keskinov. Sastanak je održan uz poštovanje i primenu preventivnih mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti, uzrokovane virusom Covid-19.

Dodatne informacije