Održane radionice za izradu Lokalnog akcionog plana za socijalno uklјučivanje Roma i Romkinja

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac, u organizaciji Odelјenja za društvene delatnosti Gradske uprave u periodu od 07 do 09.10.2020. godine održane su radionice za izradu Lokalnog akcionog plana za socijalno uklјučivanje Roma i Romkinja.

larp1

Rad u okviru radionica bio je organizovan po tematskim celinama – obrazovanje, zdravstvo, zapošlјavanje, stanovanje i socijalna zaštita. Poslednji dan bio je predviđen za Fokus grupu na kojoj su učešće uzeli predstavnici romskih naselјa.

Ovaj projekat sprovodi se u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, u okviru Programa "Podrška Evropske unije inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma" koji je finansiran od strane Evropske unije, a odnosi se na pružanje ekspertske podrške za oblasti strateškog planiranja, programskog budžetiranja i inkluzije Roma i vođstva kroz celokupan proces izrade lokalnih akcionih planova za socijalno uklјučivanje Roma i Romkinja.

Realizatori radionica su: Ljiljana Josić, ekspert za izradu lokalnog akcionog plana, Tibor Domonkoš, stručni saradnik vezan za izradu programskog budžeta uz učešće članova Radne grupe Gradske uprave Kruševac.

Dodatne informacije