Realizovan humanitaran seminar sa temom: "Upravljanje emocijama – jačanje lične odgovornosti u sprečavanju i prevazilaženju konflikata"

Centar za stručno usavršavanje Kruševac u saradnji sa kolektivom osnovne škole „Branko Radičević“ iz Kruševca i Udruženjem Biologa Kruševca, BIOKS 03.10.2020. godine je organizovao humanitaran seminar sa temom: "Upravljanje emocijama – jačanje lične odgovornosti u sprečavanju i prevazilaženju konflikata".

IMG 20201003 113407

Ovom prilikom v.d. direktora Centra za stručno usavršavanje Kruševac, Nikola Džugurdić uručio je predstavnici OŠ „Branko Radičević“ iz Kruševca Jasmini Punoševac, sva novčana sredstva prikupljena u zajedničkoj humanitarnoj akciji namenjenoj lečenju Marije Kostić zaposlene u ovoj školi.

IMG 20201003 093945

Uz želju za brzo ozdravljenje koleginici, v.d. direktora CSU Kruševac je poručio da će ustanova na čijem je čelu rado uzimati učešće u ovakvim humanitarnim akcijama. Ovaj povod iskorišćen je se da uputi javni apel da svi građani, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju neophodna novčana sredstva za dalje lečenje Marije Kostić na njen lični žiro račun: 205-9001017587861-46.

IMG 20201003 093844

Usled ukupne epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 i primene preventivnih mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti, Seminar: "Upravljanje emocijama – jačanje lične odgovornosti u sprečavanju i prevazilaženju konflikata" je organizovan je za dve grupe polaznika. 

Opšti cilj seminara odnosi se na razvijanje sposobnosti nastavnika da upravlja odeljenjem, povećanje doživljaja vlastite efikasnosti i sprečavanje i prevazilaženje konflikata kontrolom i regulacijom emocija.

Teme programa su:

  •     Emocije – moćni saveznici u svakodnevnom životu
  •     Emocije kod nastavnika i učenika kao integralni deo njihove ličnost
  •     Kontrola emocija u nastavi i van nastave
  •     Završne aktivnosti i evaluacija seminara, dogovor o daljoj saradnji.

Realizatorke ovog seminara su: Snežana Ristić Kostov i Katarina Tomić.

Dodatne informacije