Održan Sastanak članova Podružnice Društva školskih bibliotekara Srbije Rasinskog upravnog okruga

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac, 24.09.2020. godine održan je Sastanak članova Podružnice Društva školskih bibliotekara Srbije Rasinskog upravnog okruga (DŠBS). Glavne teme sastanka odnosile su se na predloge Plana stručnog usavršavanja članova DŠBS-a i Plana rada Podružnice DŠBS-a za školsku 2020/21. godinu.

IMG 465

Na sastanku je predstavlјen prvi izdavački projekat DŠBS-a, Priručnik „Bajke u obrazovanju i vaspitanju”, finansiran od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Projektom je predviđeno da Priručnik dobiju na poklon članovi Društva školskih bibliotekara Srbije, kao i stručni saradnici, javne biblioteke i svi oni koji su pomogli da ova knjiga izađe u javnost.

Jedna od tačaka na sastanku je bio poziv da se zajednički sa Društvom za strane jezike i književnosti Srbije i Društvom školskih bibliotekara Srbije u svojim školama obeleži Evropski dan jezika, 26. septembar. Tokom sastanka doneti su zaklјučci vezani za način funkcionisanja i organizaciju rada, ukoliko u narednom periodu dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Sastankom je rukovodila Ivana Ranković, predsednik Podružnice DŠBS-a Rasinskog upravnog okruga

Dodatne informacije