Realizovana obuka pod nazivom: "Projektna nastava u funkciji obrazovanja i vaspitanja učenika osnovnih škola za smanjenje rizika od prirodnih nepogoda"

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac za dve grupe polaznika, članova Društva učitelja Kruševca 24.06.2020. godine organizovana je obuka pod nazivom: "Projektna nastava u funkciji obrazovanja i vaspitanja učenika osnovnih škola za smanjenje rizika od prirodnih nepogoda". Cilj obuke je osnaživanje nastavnika da kroz projektnu nastavu uključe elemente (sadržaje, ishode i obilke rada) koji doprinose obrazovanju i vaspitanju učenika za smanjenje rizika od prirodnih nepogoda.

IMG 0392

Ova obuka od javnog značaja deo je projekta koji Savez učitelja Republike Srbije sprovodi u 50 različitih gradova širom naše zemlje, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF-a.

IMG 0390

Teme koje se obrađuju tokom obuke su:

  • Elementarne nepogode
  • Sistem zaštite i spasavanja
  • Smanjenje rizika od nepogoda u programu nastava i učenje
  • Projektni pristup učenja u funkciji obrazovanja za smanjenja rizika od nepogoda

Po završetku obuke od polaznika se očekuje da implementiraju Projekat u matičnoj školi. Realizatorke obuke su: Slavica Pavlović, Ivana Blagojević, Suzana Mijušković i Slavica Ivanović Mladenović.

Dodatne informacije