Učenici Medicinske škole Kruševac na nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija Srbije u preduzetništvu

Centar za stručno usavršavanje Kruševac je u okviru saradnje i podrške školama, sa svojim kapacitetima izašao u susret učenicima Medicinske škole Kruševac za potrebu učešća na nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija Srbije u preduzetništvu. Takmičenje se sprovodi na teritoriji cele republike tokom dva dana 17 i 18.06.2020. godine u organizaciji Dostignuća Mladih u Srbiji/Junior Achievement in Serbia, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministrastva privrede i USAID.

Profesor preduzetništva/mentor Marija Urošević, navela je da su se u finale takmičenja plasirala dva tima iz Medicinske škole i oni će žiriju, koga čine renomirani ljudi iz privrede i poslovnog sveta putem ZOOM platforme prezentovati svoje prepreduzetničke ideje.

IMG 0385

Tim 5M, koji čine: Mihailo Trajković, Uroš Blagojević, Andrija Mandžukić, Vojin Ćirović i Aleksa Ristić predstaviće svoju poslovnu ideju koja se odnosi na proizvodnju specijalno dizajniranog nakita sa mirisima. Svi zainteresonani mogu da pogledaju njihovu prezentaciju na ovom sajtu.

IMG 0382

Tim Nature lab, koji čine: Ana Stanisavljević, Marija Šapić, Stefana Topalović i Jovana Ilić predstaviće svoje proizvode, 2 u 1 flaster sa Šveden biterom i kantarionom u maslinovom ulju i oblogu od komove rakije. Profil njihovog Facebook tima možete pogledati na ovom linku.

Nosilac titule NAJBOLJE UČENIČKE KOMPANIJE SRBIJE za 2020. godinu predstavljaće našu zemlju na evropskom finalu, koje se ove godine organizuje u Portugalu.

Dodatne informacije