Posetia ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije g. Mladen Šarčević sa saradnicima

Povodom izgradnje Centra izvrsnosti na Jastrepcu, Centar za stručno usavršavanje Kruševac 10.02.2020. godine je posetio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević u pratnji rukovodioca grupe u sektoru za osnovno obrazovanje i vaspitanje Sanje Radmilović. Sastanku su prisustvovali predstavnici Trajal korporacije, načelnik Školske uprave Kruševac i direktor Centra za stručno usavršavanje Kruševac. Ministar Šarčevič je podržao inicijativu Centra za stručno usavršavanje Kruševac za otvaranje Centra izvrsnosti, čija izgradnja je planirana na obližnjoj planini Jastrebac.

IMG 0327

Planina Jastrebac nametnula se kao idealna sredina za izgradnju ovakve specijalizovane ustanove, gde će mladi dobiti podsticajan prostor da se bave multidisciplinarnim naučno-istraživačkim radom, korelacijom različitih naučnih disciplina biologije, ekologije i zaštite životne sredine.

IMG 0329

Izgradnja Centra izvrsnoci se realizuje u okviru projekta Horizon 2020. Centar za stručno usavršavanje Kruševac je nosoc projekta, a partneri na projektu su Grad Kruševac, Trajal korporacija, Centar za promociju nauke i udruženje biologa Kruševac.

U toku posete Centru, ministar je obišao radionice i predavanja u okviru manifestacije: "Otvorena vrata edukaciji" koje su namenjene učenicima i nastavnicima kruševačkih škola, a realizuju se pod pokroviteljstvom Centra za promociju nauke i Naučnog kluba Kruševac:

  • Radionica: “Tajne vodenog zmaja-jezero ćelije”, realizatorke: Olivera kolarić, Aleksandra Radomirović.

    IMG 0334

  • Radionica: “Hemija svuda oko nas”, realizatorka: Sandra TomićIMG 0338
  • Radionica: “Robox”, realizator: Aleksandar Mitić

    IMG 0342

  • Edukativno predavanje: “Jastrebac na dlanu”, realizatorka: Lidija BjelicaIMG 0336
  • Preazentacija Erazmus projekta: “No violence”, realizatorke: Vesna Radojević, Svetlana Aleksić, Slađana Đokić

Dodatne informacije