Otvoren Međunarodni Sajam virtaualnih preduzeća u Srbiji

U Hali sportova 11.05.2019. godine otvoren je dvodnevni Međunarodni sajam virtuelnih preduzeća Kruševac 2019. Sajam je otvorila Zamenica gradonačelnice Grada Kruševca, Vesna Lazarević. Cilj Sajma je usmeren na razvijanje preduzetničkog duha kod učenika, na poboljšanje klime za ekonomsko poslovanje o čemu je govorio predsednik Upravnog odbora zajednice ekonomskih, pravno birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko turističkih škola Srbije Milibor Saković. Na Sajmu su se predstavile 24 škole iz cele republie i regiona gde su na štandovima srednjoškolci predstavili različita virtuelna preduzeća nudeći svoje usluge i proizvode.

svp1

Drugog dana trajanja sajma 12.05.2019. godine u prostorijama Centra za stručno usavršavanje Kruševac organizovan je okrugli sto sa temom: „Budućnost sajma virtaualnih preduzeća u Srbiji”. Učesnici okruglog stola bili su predstavnici svih škola koje su uzele učešće na sajmu. Ova prilika iskorištena je da se razmene iskustva, dogovore načini budućeg organizovanja sajma, a vođena je i diskusija vezana za novine u nastavnim programima u srednjim stručnim školama.

svp

Organizatori su bili Centar za stručno usavršavanje Kruševac, Zajednica ekonomskih , pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola Srbije, Ekonomsko-trgovinska škola, a pokrovitelj je bio grad Kruševac. U Ime Centra za stručno usavršavanje Kruševac, učešće u ovoj manifestaciji uzeli su direktor Nenad Stanojević i stručni saradnici Irena Terzić i Bogdan Dramićanin.

Dodatne informacije