Promocija CSU Kruševac na 63. Međunarodnom sajmu knjiga

U okviru ovogodišnjeg 63. po redu Sajma knjiga, u periodu od 21. do 28. oktobra 2018. godine, paralelno se održao Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, gde je u Hali 2a, na posebnom delu štanda Centra za promociju nauke namenjenom Naučnim klubovima iz cele Srbije, promociju svoje delatnosti imao i Centar za stručno usavršavanje Kruševac. Četvrtak je na sajmu tradicionalno predviđen za organizovane posete škola, te je ovu priliku CSU Kruševac iskoristio da brojnim posetiocima sajma predstavi akreditovane programe stalnog stručnog usavršavanja koje je odobrio Zavod za unaređivanje obrazovanja i vaspitanja.

sajam

CSU Kruševac, kao institucija koja garantuje kvalitet i relevantnost programa, razvija programe u kontekstu lokalnih potreba za stručnim usavršavanjem. Kao takvi, oni postaju značajan resurs ustanove, ali i samog grada Kruševca, čime stalno stručno usavršavanje postaje dostupnije nastavnicima uz racionalni utrošak opredeljenih sredstava. Autori ovih programa, većinom su nastavnici škola sa teritorije Rasinskog okruga.

Tokom trajanja Međunarodnog sajma knjiga, na štandu CPN-a površine 190 kvadratnih metara, izloženo je bilo oko 1000 publikacija naučnoistraživačkih organizacija iz Srbije. Neka od novih izdanja naći će se u biblioteci Naučnog kluba Kruševac. Organizovano je čitav niz promocija i razgovora o temama iz raznovrsnih naučnih oblasti i tribina. Takođe, predstavljeni su određeni Projekti u okviru kategorije promocije nauke u naučnim klubovima, koji su dobili podršku CPN-a.

sajam1

Tema ovogodišnjeg nastupa CPN-a bili su misaoni eksperimenti, jer su ugrađeni u svaku naučnu teoriju, a ujedno pružaju i neograničen prostor za inovaciju u sferama nastave, obrazovanja i vaspitanja.

Kao i svake godine na štandu CPN-a, KOBSON je okupio bibliotekare iz naučnih institucija i, posebno za ovu priliku, omogućio svim posetiocima štanda da pretražuju naučne radove najznačajnijih svetskih baza naučnih publikacija.

Ispred Centra za stručno usavršavanje Kruševac Sajmu je prisustvovao Bogdan Dramićanin, stručni saradnik.

Dodatne informacije