Održan završni čas kursa ruskog jezika

Povodom završetka školske godine Centar za stručno usavršavanje organizovao je 15.06.2018. godine četvrti po redu Završni čas kursa ruskog jezika. Irina Miljković i predavač Olga Dimitrijević su ovom prilikom dodelile najboljim učenicima prigodne nagrade. Radi se o knjigama napisanih na ruskom jeziku, doniranih od strane Ambasade Rusije.

DSCN1082

Tokom svečane ceremonije, prisutni učenici i njihovi roditelji mogli su da čuju izvođenje pesama na ruskom jeziku u interpretaciji polaznika kursa. Ovo inače nije jedina aktivnost koja za svrhu ima razmenu kulturnih sadržaja, negovanje zajedničkih vrednosti i približavanje dva naroda. Najbolji učenici ranije su nagrađeni posetom Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu, gde su prisustvovali Koncertu Dečjeg ansambla „DoMiSol“ iz Rusije i nastupu pobednika takmičarskog festivala „Ruska pesma“ koje je organizovano povodom obeležavanja Međunarodnog Dana deteta.

Centar za stručno usavršavanje je nosilac Projekta besplatnog kursa ruskog ruskog jezika za zainteresovane učenike kruševačkih škola, a  podršku su pružili Grad Kruševac, Ambasada Rusije, Centrar za nauku i kulturu „Ruski dom" i udruženje Sveslavica.

Dodatne informacije