Realizovana radionica pod nazivom: "Pokreni robota 1"

Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac je 28.11.2017. godine u okviru Projekta: "Kreni u robotsku avanturu“ organizovao Drugu radionicu pod nazivom: "Pokreni robota 1". U uvodnom delu učesnici su čuli osnovne pojmove o robotici i upoznali se sa funkcijama Lego Mindstorms robota. Potom se rad nastavio u okviru grupa. Komunikacijom posredstvom računara i jedinstvenog interfejsa, učenici su zadavali određene zadatke robotima. Fokus se stavlјen na učenje programiranja. Roboti su izvršavali složene operacije kretanja u različitim pravcima, zatim ispisivali i crtali pomoću flomastera i davali zvučne signale.

DSCN9242

Projekat: "Kreni u robotsku avanturu“ se realizuje u saradnji sa Centrom za promociju nauke sa cilјem da što većem broju kruševačkih učenika i nastavnika omogući pristup kvalitetnim naučnim sadržajima. Polaznici Radionice bili su učenici osnovnih škola Grada Kruševca, uzrasta od 3. do 8. razreda sa nastavnicima, koji su skloni i zainteresovani za programiranje, tehniku i robotiku. Indirektna cilјna grupa su i vršnjaci, roditelјi i nastavnici koji su u kontaktu sa učesnicima radionica jer će oni podeliti stečena iskustva i znanja sa njima i sami raditi na popularizaciji robotike.

DSCN9233

Realizatori radionica bili su: Zorica Filipović, profesor u Prvoj tehničkoj školi Kruševac sa saradnicima: Nikola Rajković, Luka Vilimonović, Aleksandar Bojović, Ivan Erić učenici IV razreda Prve tehničke škole Kruševac, smer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i upravljanje i učenici Aleksa Savić, Filip Luković Vukojević i Danilo Nedelјković učenici II razreda Prve tehničke škole Kruševac, smer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Treću radionicu pod nazivom "Pokreni robota 2", Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac organizuje u petak 01.12.2017. godine u periodu od 10 do 12 sati.

Dodatne informacije