Realizovana obuka sa temom: „Samoprocena po kontrolnim listama centara za socijalni rad i centara za porodični smeštaj i usvojenje“

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 29. avgusta 2017. godine u organizaciji Centra za edukaciju, investicije i održivi razvoj „Reformator“ realizovana je obuka sa temom: „Samoprocena po kontrolnim listama centara za socijalni rad i centara za porodični smeštaj i usvojenje“. Osnovni cilje obuke je da se zaposleni u ovim ustanovama pripreme za pravilnu samoprocenu rizika unošenjem potrebnih podataka u kontrolnu listu i podnošenje istih inspekciji socijalne zaštite  u propisanom roku.

DSCN0192

Polaznici obuke direktori, stručni radnici i saradnici iz ustanova socijalne zaštite, kroz edukaciju i praktičan rad na popunjavanju kontrolne liste na neposredan način razmenjuju iskustva i bave se pitanjima iz prakse i otklanjanja nedoumica prilikom popunjavanja kontrolne liste.

Realizatori su:

  • Biljana Zekavica načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor - Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja;
  • Nena Darmanović, inspektor socijalne zaštite - Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja;
  • Maja Raljić Nikić, rukovodilac grupe za inspekcijski nadzor - Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Svi učesnici obuke (stručni radnik koji ima licencu za obavljanje osnovnih stručnih poslova socijalne zaštite ili pravnih poslova u socijalnoj zaštiti) ostvaruje 5 bodova u skladu Bodovnom listom uslova za sticanje bodova za obnavljanje licence.

Dodatne informacije