Realizovana Obuka za unapređivanje trenerskih veština zaposlenih u obrazovanju

Centar za stručno usavršavanje Kruševac je povodom predstojeće akreditacije programa stalnog stručnog usavršavanja 21.06.2017.god. organizivao Obuku za unapređivanje trenerskih veština zaposlenih u obrazovanju.

DSCN0167

Direktor ustanove Nenad Stanojević je u svome obraćanju istakao da je ovo jedna u nizu planiranih aktivnosti koje CSU Kruševac sprovodi kako bi se omogućilo što većem broju zainteresovanih polaznika iz Rasinskog upravnog okruga i šire, da jačaju trenerske veštine i druge kompetencije neophodne za realizatore programa stalnog stručnog usavršavanja.

Osnovni cilј obuke je da se animira što veći broj zaposlenih u obrazovanju da postanu autori i realizatori Programa stalnog stručnog usavršavanja uz aktivnu podršku CSU Kruševac, čime se ostvaruje i njegova misija, da se proces SSU učini dostupnim i prilagodi lokalnim potrebama.

DSCN0168

Pohađanjem ove besplatne obuke stvaraju se uslovi da autori i realizatori imaju adekvatne reference za izvođenje programa što u krajnjoj konstelaciji osigurava kvalitet programa.

Obuka je realizovana u okviru tematskih celina:

  • Osnovne karakteristike učenja odraslih
  • Metode podučavanja/učenja
  • Komunikacijske veštine-prevazilaženje teškoća u radu sa grupom i povratna informacija
  • Provera voditeljskih veština

Obuku su realizovale: Svetlana Aleksić i Snežana Ristić Kostov, treneri koji su pohađali Obuku ZUOVa - Liderstvo za profesionalni razvoj – unapređivanje trenerskih veština.

Svi učesnici su dobili potvrde o pohađanju ove obuke u skladu sa Pravilnikom o SSU.

Dodatne informacije