Završni čas kursa ruskog jezika

Povodom završetka školske godine Centar za stručno usavršavanje organizovao je 14.06.2017. godine Završni čas kursa ruskog jezika. Ovo je treća školska godina u kojoj se organizuje besplatan kurs ruskog ruskog jezika za zainteresovane učenike kruševačkih škola. Centar je ujedno nosilac projekata, uz podršku Grada Kruševca, Ruske ambasade, Centra za nauku i kulturu „Ruski dom" i udruženja Sveslavica.

DSCN0134

Ova prilika iskorišćena je da se dodele diplome nagrađenima na Međunarodnom konkrusu mladih interpretatora na ruskom jeziku „Živa klasika“ gde su u više starosnih kategorija učestvovali učesnici iz 150 zemalja iz celog sveta. Fond „Živa klasika“ osnovan je u Sankt Peterburgu uz podršku Ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva informisanja Ruske Federacije.

DSCN0132

U najboljih 100 interpretatora, među mlađom decom iz Kruševca našli su se: Vera Ivanović, Vukašin Vuković i Ilija Mutavdžić. Laureatima su prigodne nagrade dodelile Irina Miljković, Predsednica Koordinacionog Saveta ruskih sunarodnika u Srbiji i Olga Dimitrijević, profesor ruskog jezika.

Polaznici Kursa ruskog jezika Višnja Ristić i Stojan Racković učestvovaće u umetničkom delu programa na otvaranju „Ruskog kutka“ i „Ruske interaktivne učionice“ u Kruševcu 19.16.2017. godine.

Dodatne informacije