Raspakivanje matematičkog kofera

U Naučnom klubu Kruševac, povodom "Maja meseca matematike", u periodu od 17 do 31.05.2017. godine organizovaće se niz aktivnosti namenjenih učenicima i nastavnicima kruševačkih škola. Ova naučnopopularna manifestacija sprovodi se u celoj Republici Srbiji, a Centar za stručno usavršavanje Kruševac je i ove godine uzeo aktivno učešće.

DSCN8556

Prva u nizu radionica koja je realizovana, pod nazivom: "Matematički kofer" sastojala se od eksponata koji su osmišljeni tako, da na jedan kreativan i zabavan način približe matematiku. Polaznici, učenici OŠ Jovan Jovanović Zmaj putem ovih učila mogli su se bolje upoznati sa razlomcima, osobinama geometrijskih tela, osobinama pravilnih mnogouglova i da sagledavaju sa druge strane ovu naučnu disciplinu.

U okviru ovog Projekta predviđena je realizacija 5 radionica u trajanju od sat vremena. Realizatori ovih radionica su saradnici Naučnog kluba: Katarina Perović i Jasmina Jovanović.

DSCN8560

Pored radionica učenici su obišli i izložbu slika 10 velikana koji su doprineli razvoju matematike: "Lica matematike", koja je otvorena za posete do kraja meseca Maja.

Dodatne informacije