Otvorena Interaktivna izložba: „Čuvajmo klimu, čuvajmo zdravlje“

U okviru obeležavanja Svetskog dana energetske efikasnosti, Centar za stručno usavršavanje Kruševac uz podršku Francuskog instituta u Srbiji organizovao je Interaktivnu izložbu: „Čuvajmo klimu, čuvajmo zdravlje“ sa ciljem da se mladim ljudima približi bogatstvo biodiverziteta u svetu i da se aktivno uključe u dijalog o uticaju klimatskih promena na njega.

DSCN8274

Ova značajna aktivnost se realizuje u periodu od 6 do 17.03.2017. godine u saradnji sa Gradskom upravom Kruševac, Školskom upravom Kruševac, školama sa teritorije Grada Kruševca i predškolskom ustanovom „Nata Veljković“.  

DSCN8284

U okviru izložbe realizuju se interaktivne naučne radionice: „Klima, energija, informatika i moje zdravlje“, koje trebaju da podstaknu na razmišljanje i povećaju svest kod dece kada je reč o važnosti da se sačuva planeta da bi se bolje i zdravo živelo.

DSCN8244

Radionice obuhvataju sledeće teme:

  • „Biodiverzitet mog tanjira“

Osnovni cilj je upoznavanje učenika sa značajem biodiverziteta; Upoznavanje učenika sa zdravim žiovitnim navikama i zdravom hranom (prikazivanje skroba u namirnicama).

Realizatori su: Olivera Kolarić, Zorica Jovanović, Vesna Živković, Lidija Bjelica i učenici VIII razreda OŠ „Jovan Popović“, Milica Ilić i Iva Milenković.

DSCN8266

  • „Energija i mi“

Osnovni cilj je upoznavanje učenika sa efikasnim korišćenjem energije u svakodnevnom životu.

Realizatori su: Dragana Milićević, Ivana Petković, Nataša Ralić i Jelena Janićijević.

  • „Informatika kao nauka“

Osnovni cilj je upoznavanje učenika sa informacionim tehnologijama; Razvijanje logičkog načina razmišljanja; Pozitivan i negativan uticaj upotrebe ekrana po zdravlje dece (TV, tablet, računar, telefon), kao i samosvesna kontrola rada i sadržaja koja nesavesnom upotrebom može dovesti do narušavanja mentalnog zdravlja kod dece.

Realizatori su: Ivana Vučinić, Nemanja Đorđević i Vladimir Acković.

Dodatne informacije