Oržan sastanak predstavnika Mreže RC/CSU i Cetra za promociju nauke

U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 01.03.2017. godine održan je sastanak predstavnika Mreže RC/CSU i Centra za promociju nauke čija je tema bila vezana za Javni poziv za finansiranje projekata iz oblasti promocije i popularizacije nauke za 2017. godinu koji raspisuje CPN u saradnji sa Naučnim klubovima širom Srbije. Nenad Stanojević, direktor CSU Kruševac pozdravio je prisutne i upoznao ih sa agendom sastanka.

DSCN8193

U okviru predloženog dnevnog reda na temu novog Javnog poziva CPNa za 2017. godinu govorio je direktor Nemanja Đorđević koji je predstavio novine u pozivu koje se odnose na učešće naučnih klubova. Potom je prezentovao i sam poziv za 2017. godine čiji je cilj podizanje nivoa naučne pismenosti i naučnog obrazovanja kroz decentralizaciju promocije i popularizacije nauke na teritoriji Republike Srbije, podrška raznovrsnim i inovativnim projektnim pristupima, kao i podrška visokouticajnim projektima iz oblasti promocije nauke.

Ova prilika je iskorištena da se razmene mišljenja i daju sugestije dok je sve u pripremnoj fazi. Ostale teme o kojima se govorilo bile su Parkovi nauke – gde se radilo na konkretizaciji i razradi daljih koraka na ovom projektu, kao i uspostavljanje saradnje sa Privrednom komorom Srbije.

DSCN8205

Paralelno sa ovim sastankom Branimir Acković, stručni saradnik Centra za promociju nauke je svim zainteresovanim nastavnicima i direktorima osnovnih i srednjnih škola predstavio Javni poziv za 2017. godinu, gde ih je upoznao sa uslovima za apliciranje, načinom i rokovima. On je naglasio da će ovogodišnjni poziv Centra za promociju nauke imati nekoliko kategorija od kojih će dve biti posebno interesantne nastavnicima:

  • Jedna se odnosi na finansijsku podršku projektima koji će se sprovoditi u Naučnom klubu Kruševac;
  • Druga kategorija se odnosi na izradu interaktivnih eksponata koji će ponuditi rešenja za prikaz određenih naučnih fenomena u otvorenom prostoru – Parku nauke.

Dodatne informacije