Završena interaktivna postavka „Dinamična planeta Zemlјa"

Učešćem učenika osnovnih škola "Sveti Sava" i "Jovan Popović" danas je završena interaktivna postavka „Dinamična planeta Zemlјa" koju je u periodu od 19.03 do 06.04.2018. godine Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac organizovao u saradnji sa Centrom za promociju nauke.

DSCN0735

Direktor CSU Kruševac Nenad Stanojević, prof. geografije Lidija Bjelica i prof. matematike Nevena Đurić u svojim predavanjima, pokušali su da približe učenicima kako je nastao magični svet planete na kojoj živimo.

Interaktivna postavka „Dinamična planeta Zemlјa" osmišljena je kao međupredmetna korelacija predmeta biologija, geografija i informatika u kojima učenici treba da otkriju uz pomoć najsavremenijih tehnologija i kreativnih naučnih rešenja zašto se Zemlja naziva dinamičnom planetom i potom primene stečeno znanje sa radionice u svojim školama putem vršnjačke edukacije.

DSCN0737

Osnovni cilj postavke je da se učenici zainteresuju da potraže odgovore na neka pitanja vezana za planetu Zemlјu: -Koliko je zaista poznajemo? Znamo li zašto se dešavaju zemlјotresi, kako su nastali vulkani i ko je kriv za sve one morske i planinske magične pejzaže u kojima uživamo?

U Radionicama je učestvovalo preko 300 učenika i 26 nastavnika kruševačkih škola. Radionice su realizovale nastavnice: prof. biologije Olivera Kolarić, prof. biologije Biljana Jovanović Popović, prof. biologije Vesna Živković, prof. geografije Lidija Bjelica, prof. razredne nastave Zorica Jovanović, prof. TIO Marina Lazarević i prof. matematike Nevena Đurić.

Dodatne informacije