Naučni klub organizovao interaktivnu postavku „Dinamična planeta Zemlјa"

Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac u saradnji sa Centrom za promociju nauke, u periodu od 19.03 do 06.04.2018. godine organizuje interaktivnu postavku „Dinamična planeta Zemlјa". Cilј je da se što većem broju kruševačkih učenika i nastavnika uz pomoć novih tehnologija približi kako je nastao magični svet planete na kojoj živimo.

DSCN0596

Interaktivna postavka „Dinamična planeta Zemlјa" treba da senzibiliše polaznika da potraži odgovore na neka pitanja vezana za planetu Zemlјu: -Koliko je zaista poznajemo? Znamo li zašto se dešavaju zemlјotresi, kako su nastali vulkani i ko je kriv za sve one morske i planinske magične pejzaže u kojima uživamo?

DSCN0593

Radionice namenjene učenicima od 5 – 7 razreda su osmišljene kao međupredmetna korelacija predmeta biologija, geografija i informatika u kojima učenici treba da otkriju uz pomoć najsavremenijih tehnologija i kreativnih naučnih rešenja zašto se Zemlja naziva dinamičnom planetom i potom primene stečeno znanje sa radionice u svojim školama putem vršnjačke edukacije.

Koordinator aktivnosti je prof. biologije Olivera Kolarić.

Radionice realizuju nastavnici: prof. biologije Olivera Kolarić, prof. biologije Biljana Jovanović Popović, prof. biologije Vesna Živković, prof. geografije Lidija Bjelica, prof. razredne nastave Zorica Jovanović, prof. TIO Marina Lazarević i prof. matematike Nevena Đurić.

Dodatne informacije